2008年2月12日

天真.傻.低手



「 我承認,我以前係……係好天真同埋好傻 ,但係依家……我已經長大喇。」

不知道是誰想出這個Spin,確是很低手。

如果我是鍾欣桐所屬經理人公司的Spinmeister,我會這樣Frame︰

「我和我既家人,係今次事件的受害者,過去兩星期,我地都生活響極度惶恐。我地的痛苦,無奈,希望可以告一段落,呢個世界亦唔再有人要受呢的苦。

不過,經歷過今次事件,我明白到,每個人都會犯錯。我會,你會,大家都會。依家社會,需要更多寬恕,更多諒解。今次對我地做成傷害既人,無論佢係邊個,無論有幾多人,我都寬恕佢,希望大家都會寬恕其他人,無論佢係你認識既人,抑或唔認識既人,希望大家都會多的諒解。

最後,我要再次多謝一直以來支持我既朋友,我既Fans,家人,公司,同事。」

以上一段疑似講稿,未必是最好,不過一定好過鍾欣桐昨天的「很天真,很傻」。

2008年2月4日

《蘋果批》 之 法律面前.窮人含忍?

二月四日傍晚七時三十分

pie.appledaily.com

網上大鳴大放

嘉賓︰長毛
主持︰高明輝
網上嘉賓︰你

歡迎以Webcam加入,或者Phone-in發表意見
電話︰26239707